Vrnimo se k naravi na preizkušene načine za preventivo ali izboljšanje rezultatov kritične oskrbe. Semena rastline Nigella Sativa se že stoletja uporabljajo kot tradicionalno zdravilo za več zdravstvenih stanj, vključno z vnetji in okužbami.

Do zdaj so številne raziskave pokazale, da je seme Nigella sativa in njegova glavna aktivna sestavina timokinon zdravilno in zelo učinkovito sredstvo proti različnim boleznim.

Vključno z različnimi kroničnimi boleznimi kot so tudi vnetna stanja in neplodnost kot tudi različne nalezljive bolezni zaradi bakterijskih, glivičnih, parazitskih in virusnih okužb. Med katere spada tudi Covid-19.

Črna kumina je izdelek narave ter se že več kot tisoč let uporablja kot tradicionalno zdravilo in bo morda končno prejela priznanje, ki si ga zasluži.

Študije protivnetnih in protivirusnih lastnosti, zaradi katerih sta Črna kumina (Nigella sativa) in TQ (Timokinon) obetavna terapevtska sredstva, ki ciljajo na sodobne vnetne in nalezljive bolezni, vključno s Covidom 19.

Črna kumina ustvari ščit ter z njim preprečuje in zdravi okužbe s covid 19

Znanstvene študije o protivnetnih in protivirusnih lastnosti črne kumine

Vsekakor uporabne študije o protivnetnem in protivirusnem delovanju črne kumine na ljudeh. Več znanstvenih študij na ljudeh dokazuje, da komponente v semenih dokazano zavirajo delovanje Covid-19.

Število znanstvenih člankov* vztrajno raste.

Nedavne študije so v angleščini (google pa dobro prevede):

Povzetek iz znanstveno raziskovalnega dela:

(objavljeno 17. Maj 2021 v World Health Organization)

Za obvladovanje pandemije koronavirusne bolezni 2019 (COVID-19) so nujno potrebni učinkoviti preventivni in nadzorni ukrepi. Namen te študije (PDF – malce počakaj, da se naloži) je raziskati pozitivno delovanje črnih semen (BS-Black seed) proti COVID-19 pri bolnikih, vključenih v to študijo.

Je deskriptivna, primerjalna in odprta študija. V naši študiji je bilo (419) udeležencev razdeljenih v dve skupini.

Udeleženci študije so vključevali bolnike, ki so kot kontrolno skupino (CON) prejemali standardno zdravljenje, medtem ko so bili v skupini (BS) bolniki, ki so prejemali črno seme v odmerku 40 mg/kg peroralno, enkrat na dan 14 dni plus standardni protokol zdravljenja.

Učinkovitost

Dokazi o učinkovitosti BS so bili očitni v resnosti in izidu okužbe s covid-19. Pri kontrolni skupini 44 (17,0 %) je bila opažena bistveno večja resnost okužbe kot pri črnosemenki, kontrolna skupina je imela tudi 14 smrtnih primerov (5,4 %), medtem ko v skupini črnih semen ni bilo smrti (0,0 %).

Tako lahko sklepamo, da je črno seme zelo učinkovito pri zmanjševanju resnosti covid-19 in preprečevanju smrti pri okuženih bolnikih.

* preko 1600 raziskav in člankov

Preberi si še: “Ivermektin in Črna kumina, ščit proti covidu”