window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-161438747-1');
Loading...

Bučno olje – Hladno stiskano 750 ml

25,56 

Na zalogi (se lahko naroči)

Olje hladno stiskam iz celih semen belice z nekaj golice je nekoliko svetlejše barve, nežnega vonja in okusa, ki je skoraj enak okusu surovega bučnega semena. Olje zaradi postopka stiskanja ohrani vse hranilne snovi, vitamine in minerale, katere so vsebovala semena in je bogato z vitaminom E. Vsebuje približno 80 odstotkov nenasičenih maščobnih kislin.

Hladno stiskano bučno olje je začimba, pomembno živilo in hkrati zdravilo. Je lahko prebavljivo in pomeni obogatitev polnovredne prehrane.

  • Visoka BIOLOŠKA vrednost
  • NARAVNI VIR vitamina E
  • Odlična podpora PROSTATI
  • VISOKA VSEBNOST vitaminov, fitosterolov in mineralov

Na zalogi (se lahko naroči)

Opis

100% hladno stiskano bučno olje je bogato z dobrimi maščobami in vitaminom E.

Bučnice izvirajo iz subtropskih in tropskih predelov Amerike, kjer so jih pridelovali že pred več kot tisoč leti, v Evropi pa jih poznamo po zaslugi Krištofa Kolumba. Pri nas je najbolj razširjena navadna buča Cucurbita pepo in Maxima, katere plodovi so po obliki, barvi in velikosti zelo različni.

Bučno olje je eno izmed najbolj hranljivih olj in vsebuje ogromno zdravju koristnih snovi, ki med drugim zavirajo izpadanje las, krepijo zdravje srca in lajšajo simptome, ki spremljajo menopavzo.

Je odlična podpora prostati in zaščiti celic pred oksidativnim stresom.

Uporaba in hramba

Primerno je za pripravo zdrave prehrane. Z njim lahko obogatimo solate iz sveže zelenjave, dodamo hladnim jedem, omakam, namazom, prelivom. Lahko ga  jemljemo tudi po žličkah, kadar želimo doseči določen zdravstveni učinek. Več o uporabi in za kaj vse je olje koristno, si preberi tukaj.

Zadnje čase se v kulinariki pojavlja tudi moka. Dobi se iz briketov (pogače) kot ostanek po tem, ko iz bučnih semen iztisnem olje. Bučno pogačo zmeljemo v moko in jo uporabimo v kulinariki za kakšen posip, dodatek testu kruha, peciva…

Moka iz bučne pogače je zelo hranilna in vsebuje ogromno beljakovin.

  • 100% hladno stiskano deviško Bučno olje iz nepraženih semen
  • Sveže hladno stisnjeno z vsemi ohranjenimi lastnostmi, brez dodatkov
  • Tri čajne žličke vsebujejo 63% PDV* vitamina E
  • Temna steklenica ohrani kakovost, primerna tudi za darilo
  • Trajnostna proizvodnja

*PDV – Povprečen Dnevni Vnos

Olje shranimo v zaprti steklenici, v hladnem in temnem prostoru. Po odprtju olje hranimo v hladilniku. Pri nižjih temperaturah postane olje motno in gosto. Pri sobni temperaturi se ponovno povrne prvotna barva in čistost, kar pa ne vpliva na njegovo kakovost.

Hranimo ga pri temperaturi od 5-25°C. Izdelek varujmo pred direktno sončno svetlobo.

Rok trajanja v zaprti steklenici ob upoštevanju navodil: 12 mesecev.

Priporočen dnevni odmerek: 5 ml (ena čajna žlićka), 1 do 3 krat na dan.

Opozorila: Ni primerno za otroke mlajše od 3 let.

Sestavine: 100% hladno stiskano deviško olje iz bučnih semen (Cucurbita pepo & Maxima)

Neto količina: 750 ml

Poreklo: Prekmurje

Opomba: Prosim upoštevajte, da se zunanja embalaža steklenice ali škatle po obliki ali barvi od pošiljke do pošiljke lahko nekoliko razlikuje, vendar bo vsebovala popolnoma enako vsebino.

Dodatne informacije

Teža 1250 g
Dimenzije 70 × 70 × 310 mm

Title