Loading...

Ekološko sončnično olje 500 ml

4,44 

Na zalogi (se lahko naroči)

Hladno stiskano sončnično olje pridobivam s stiskanjem kakovostnih semen iz kontrolirane ekološke pridelave po posebnem, tako imenovanem hladnem postopku (kjer temperatura ne preseže 49 stopinj Celzija). Dobljeno olje ni beljeno, ni rafinirano in ne vsebuje kemičnih dodatkov, naravna sestava olja je v celoti ohranjena. Filtrirano z usedanjem.

Tako pridobljeno olje ima blag vonj, okus in barvo ter je bogato z esencialnimi maščobnimi kislinami, naravnimi voski, vitaminom E in fosfatidi. Za boljši okus sem dodal 5% praženih sončnični semen.

  • Za močne KOSTI in ZOBE
  • ANTIOKSIDANT vitamin E
  • Pozitivno vpliva na SRČNO – ŽILNI sistem
  • Primerno za VEGANE in PALEO prehrano

Na zalogi (se lahko naroči)

Šifra: ESN500 Kategorija: Oznaki: ,

Opis

Sončnično olje ima dober vpliv na srce in ožilje

Pogled na rumeno cvetoče polje sončnic nam poživi duha. Nobena druga rastlina se ne zna tako lepo smejati in obračati glave in obraza k soncu kot priljubljena sončnica. Njeni cvetovi so heliotropni, kar pomeni, da se ravnajo po soncu. Rastlina skladišči rastlinski hormon avksin, ki nadzira rast na osenčeni strani rastline, zato steblo raste proti svetlobi. Razcvetene rastline se po navadi obrnejo proti vzhodu, ker niso več heliotropne.*

Že tristo let se sončnica uporablja v zdravilne namene. Semena sončnice vsebujejo beljakovine, ogljikove hidrate, lecitin, rudnine, kot so jod, baker, cink, kalcij, magnezij, mangan, železo, kobalt, vitamine A, E, D, K, B1, B2, B6, B1.

*povzeto iz članka “Sončnica je svetloba, toplota, obilje in sreča” Simone Golob v časopisu Večer

Je polno selena in vitamina E, ki preprečujeta staranje in ohranjata prožnost kože

Uporaba in hramba

Odlično za pripravo zdrave prehrane, solat, marinad, prelivov, kakor tudi jemanje po žličkah kadar jih uživamo z namenom, da bi dosegli določen zdravstveni učinek. Hladno stiskano sončnično olje je tudi odlično za zabelo pečenega mesa. Več o uporabi v kuhinji si preberi tukaj.

Ker olje veliko uporabljamo v prehrani, dobro vpliva tudi na močne kosti, za dober razvoj zob pri otrocih, preprečuje paradentozo in krvavenje dlesni ter ima splošen dober vpliv na ožilje. Sončnično olje je dobro uživati pri tegobah menopavze, saj uravnava progesteron, hormon dolgega zdravja in estrogen. Pri čem vse pomaga sončnica, izveš v prispevku “sončnice niso le za ptičke” in “Razstrupljanje”.

Preostala masa po stiskanju olja je odlična krma za živali. Krave, hranjene z dodatkom te mase, dajejo znatno več mleka, konji postanejo bolj vitalni in iskri.

  • Ekološko olje iz semen sončnic s certifikatom
  • Sveže, hladno stisnjeno olje z vsemi ohranjenimi lastnostmi, brez dodatkov
  • Vsebuje vitamin E do 55 mg/100ml – 458% PDV (Povprečen Dnevni Vnos)
  • Temna steklenica ohrani kakovost, primerna tudi za darilo
  • Trajnostna proizvodnja

Olje shraniti v zaprti steklenici, v hladnem in temnem prostoru. Po odprtju olje hraniti v hladilniku. Pri nižjih temperaturah postane olje motno in gosto. Pri sobni temperaturi se ponovno povrne prvotna barva in čistost, kar pa ne vpliva na njegovo kakovost.

Rok trajanja v zaprti steklenici ob upoštevanju navodil: 24 mesecev.

Hraniti pri temperaturi od 5-25°C. Izdelek varujte pred direktno sončno svetlobo.

Priporočena dnevna količina: Ne presegajmo 60 ml na dan, ker bosta bosta želodec in jetra preobremenjena zaradi presežka encimov.

Opozorila: Hladno stiskano sončnično olje je zelo uporaben izdelek, če ga uporabljamo pravilno. Če se odločimo, da bomo izboljšali svoje zdravje ali se znebili bolezni, se najprej pogovorimo s svojim zdravnikom.

Sestavine: 100% deviško olje iz sončničnih semen.

Neto količina: 500 ml

Poreklo: Slovenija – Prekmurje

Kontrolni znak ekološke pridelave

Opomba: Prosim upoštevajte, da se zunanja embalaža steklenice ali škatle po obliki ali barvi od pošiljke do pošiljke lahko nekoliko razlikuje, vendar bo vsebovala popolnoma enako vsebino.

Dodatne informacije

Teža 900 g
Dimenzije 61 × 61 × 278 mm

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Ekološko sončnično olje 500 ml”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Go to Top