Raziskave s sončničnim oljem, ki jih je opravljal dr. F. Karach, financirala pa Ruska akademija znanosti, so pred nekaj leti po svetu dvignile val začudenja, saj so rezultati pri zdravljenju limfnih obolenj in okvar (tudi v primerih raka in AIDS-a) izjemni.

Presenetljivo je, da ta zelo preprosta biološka metoda zdravljenja odpravi široko paleto simptomov brez stranskih učinkov. Z njo je možno pozdraviti ali odpraviti mnoga bolezenska stanja, pri katerih bi bila običajno potrebna operacija ali pa močni antibiotiki, ki imajo pogosto precejšnje stranske učinke.

Metoda je zelo preprosta, pa vendar se je treba pri njej dosledno držati nekaterih smernic,

..če želimo doseči želene rezultate in si ne škoditi. V primeru hudih bolezni se je vedno dobro predhodno posvetovati z zdravnikom. Ob upoštevanju navodil, ki sledijo, ni možnosti, da bi se povprečno zdravemu človeku z manjšimi tegobami zgodilo kaj slabega.

Žvrkljanje olja je tudi stara ajurvedska tehnika, s pomočjo katere poskrbimo za ustno zdravje in razstrupljanje celotnega telesa. Olje, ki ga žvrkljamo, nase iz ust, zob, dlesni in celo grla povleče škodljive bakterije, glive in druge organizme… torej lotimo se žvrkljanja olja.

Zabelenje solate z kakovostnim oljem preko žlice

Kako se lotiti žvrkljanja olja

 • V trgovini z zdravo prehrano kupimo kakovostno hladno stiskano sončnično olje. Nujno mora biti hladno stiskano!
 • Po odpiranju steklenice vedno poskrbimo, da zamašek trdno privijemo takoj po uporabi. Ko je olje enkrat izpostavljeno zraku nenasičene maščobne kisline (pomembna učinkovina pri tej metodi) v njem hitro reagirajo z zrakom in potem več ni učinkovito.
 • Zjutraj še pred umivanjem zob, preden kar koli spijemo ali pojemo, si damo v usta žlico olja in začnemo z žvrkljanjem, naprej in nazaj, levo in desno, gor in dol 15-20 minut, ne pogoltnimo ga. Poskusimo ga scediti tudi skozi razmake med zobmi, hkrati pa še pomikajmo čeljust gor in dol kot pri žvečenju.
 • Preko slinavk v ustih se bodo iz telesa izločili mnogi toksini, bakterije, plesni … Tako bomo očistili kri. Vse nečistoče se bodo nabrale v olju, zato ga nikakor ne pogoltnimo, saj bo vsebovalo veliko nezdravih snovi. Sprva bo olje precej viskozno, čez nekaj minut pa bo postalo bolj tekoče in belkasto. Žvrkljamo, dokler ne pobeli.
 • Ko olje na koncu izpljunemo, usta večkrat dobro splaknimo z vodo (kozarcu vode za splakovanje lahko dodamo 1 žličko soli in 1 žličko sode bikarbone), potem si temeljito umijmo še zobe.

Že kmalu po žvrkljanju lahko pri mnogih ljudeh zaznamo opazno okrepitev limfnega in krvožilnega sistema. Zdravje se okrepi zaradi razstrupitve in stimulacije imunosti. Pozitiven stranski učinek terapije je, da ojača majave zobe, izboljša prekrvavitev dlesni, poveča belino zob; izboljša spanec in spomin.

Prednost metode žvrkljanja sončničnega olja je v tem, da celostno in trajno zdravi celoten organizem.

Čeprav je terapijo najbolje izvajati zjutraj pred zajtrkom, jo je v primeru hujših bolezenskih simptomov koristno opraviti tudi pred drugimi glavnimi obroki. Poskrbimo le, da 20 minut pred in po terapiji ne pijemo tekočine.

Kako nam žvrkljanje olja pomaga?

Ajurvedski zdravilci so verjeli, da lahko žvrkljanje olja vpliva na zdravje celotnega telesa, ne le ustne votline. Žvrkljanje olja lahko pomaga tudi do optimalnega delovanja limfnega sistema, saj iz telesa odstranjuje škodljive bakterije ter zagotavlja, da se v telesu ustvari zdrava mikroflora.

Zaradi tega se tehnika žvrkljanja olja uporablja še za druge zdravstvene težave.

Zabelenje solate z kakovostnim oljem preko žlice

    • Žvrkljanje olja pomaga blažiti migrenske glavobole.
    • V pomoč je pri ponovnem vzpostavljanju hormonskega ravnovesja.
    • Lahko pomaga pri zmanjševanju ekcemov.
    • Žvrkljanje olja lahko pomaga blažiti simptome bronhitisa.
    • Podpira delovanje ledvic.
    • Lahko pomaga pri vnetju sinusov.
    • Nekateri ljudje poročajo o boljšem vidu.
    • Žvrkljanje je v pomoč pri nespečnosti.
    • Zmanjšuje simptome alergij.

Opazni rezultati so tudi pri zdravljenju zobnih obolenj, arteriotromboze, kroničnih krvnih bolezni, kot je levkemija, artritisa in podobnih obolenj, nevrofiziološke paralize, črevesnega katarja, vnetju potrebušnice, srčnih boleznih, meningitisu, ženskih hormonskih težavah in drugih.

Pri smrtnih boleznih kot so rak, AIDS in kronične infekcije se je metoda izkazala kot učinkovito nadomestilo za druge, pogosto škodljivejše terapije. Evidentiran je primer ozdravitve kronične levkemije s 14 leti predhodnega neuspešnega zdravljenja.

Neki bolnik je odpravil akuten artritis že po treh dneh metode. Precej bolnikov priča o dobrih rezultatih zdravljenja ali blaženja simptomov s to terapijo pri sicer neozdravljivih smrtnih boleznih.

Nadaljevanje prispevka na naslednji strani…