window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-161438747-1');
Loading...

Ekološko olje črne kumine 250 ml

14,00 

Na zalogi (se lahko naroči)

100 % hladno stiskano jedilno olje črne kumine iz ekološke pridelave, filtrirano. Olje črne kumine (Nigella sativa) je za terapevtske namene v rabi že več kot tri tisoč let. Priljubljena je predvsem zaradi številnih koristnih učinkov na telo. Izvira iz Indije, danes pa je rastlina razširjena po vsem svetu. Ima rahlo grenak, poprast in pikanten okus, zato jih ponekod uporabljajo namesto popra.

Črna kumina je izjemno cenjeno zelišče v ljudski medicini in velja celo za eno najbolj zdravilnih rastlin. Deluje protibakterijsko, protivirusno, protiglivično in antioksidativno, je odličen imunostimulant.

  • DETOX in PREBAVA
  • IMUNSKI sistem – imunostimulant
  • Zaščita celic – ANTIOKSIDANT
  • Pozitivno vpliva na SRČNO – ŽILNI SISTEM

Na zalogi (se lahko naroči)

Opis

Črna kumina vsebuje 8 od 9-ih esencialnih aminokislin (skupno 21% ).

V arabski medicini so v njej videli zdravilo, ki pomaga telesu uravnati imunski, hormonski in energijski sistem. Gre za izredno kompleksno medsebojno delovanje snovi in prav to daje tej začimbi izjemno in raznoliko zdravilno moč. Črna kumina naj bi imela namreč sinergijske učinke, ki naj ne bi ‘popravljali’ le enega dela telesa. Njeno delovanje poseže v osnovo, zato z njo lahko odpravimo marsikatero težavo, ki se je mogoče niti ne zavedamo.  Več o črni kumini…

Po okusu je malce podobna začimbi Ajovan.

Uporaba in hramba

Kot dodatek drugim jedem ali kot samostojno prehransko dopolnilo. Olje črne kumine v prehrani uporabljamo kot začimbo in dodatek k hladnim jedem (solate, omake, prelivi). Odlično se poda tudi k zelju, siru in skuti. Črna kumina zelo dobro začini jajčevce, buče, paradižnik ter perutnino. Ujema se s cimetom, gorčičnimi semeni, kuminom, kurkumo, timijanom, limonsko travo.

  • Ekološko olje črne kumine s certifikatom
  • Sveže hladno stisnjeno z vsemi ohranjenimi lastnostmi, brez dodatkov
  • Vsebuje do 57 odstotkov timokinona
  • Temna steklenica ohrani kakovost, primerna tudi za darilo
  • Trajnostna proizvodnja

Olje shranite v zaprti steklenici, v hladnem in temnem prostoru. Po odprtju olje hranite v hladilniku. Pri nižjih temperaturah postane olje motno in gosto. Pri sobni temperaturi se ponovno povrne prvotna barva in čistost, kar pa ne vpliva na njegovo kakovost.

Hraniti pri temperaturi od 5-25°C. Izdelek varujte pred direktno sončno svetlobo.

Priporočena dnevna količina: 5 ml (ena čajna žlićka) olja črne kumine 1x do 3x na dan. Preventivno: 1 čajna žlička 1x na dan, na tešče.

Opozorila: Priporočam, da po 3 do 4 tednih z uživanjem prekinete vsaj za 14 dni ter nato po želji terapijo ponovite (pri jemanju ene žličke na dan lahko vztrajate dlje časa). Ni primerno za otroke mlajše od 3 let. Nosečnicam zaradi previdnosti uživanje črne kumine odsvetujemo. Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Sestavine: 100% olje semen črne kumine.

Neto količina: 250 ml

Poreklo: Indija, Ahmedabad-Pradeš

Ekološki certifikati, OneCert, USDA Organic, IndiaBio certifikat

Opomba: Prosim upoštevajte, da se zunanja embalaža steklenice ali škatle po obliki ali barvi od pošiljke do pošiljke lahko nekoliko razlikuje, vendar bo vsebovala popolnoma enako vsebino.

Dodatne informacije

Teža 500 g
Dimenzije 49 × 49 × 231 mm
Filtrirano

Po stiskanju prefiltrirano olje, odstranjene so nečistoče kot ovonica semena, sluzi…

Title