V nekem primeru je pri posamezniku, kateremu so se v spodnji čeljusti nabirali strupi zaradi nepravilno izpuljenih zob, učinek zdravljenja postal viden že po enem dnevu. Zaradi resnega obolenja pa so vsi simptomi izginili šele po dveh tednih redne terapije.

Akutne bolezni naj bi bile po trditvah in izkušnjah dr. Karacha ozdravljive že v 2-4 dneh (sam se je na ta način pozdravil hudega artritisa). Kronične bolezni, ki so se razvijale veliko let, pa potrebujejo sorazmerno daljše zdravljenje. V nekaterih primerih lahko traja terapija tudi do eno leto. Pomembno je samo, da smo vztajni, ne obupamo in ne odnehamo.

Ali obstajajo stranski učinki?

Pri nekaterih ljudeh, ki nosijo v telesu več bolezni hkrati, se sprva zdravje navidezno poslabša. Zaradi izčrpavanja primarne infekcije lahko začasno prevlada druga infekcija. Čez nekaj dni utegne drugotna infekcija izginiti in se aktivira naslednja. Taki simptomi so ponavadi opazni pri smrtnih ali kroničnih bolnikih.

V takem primeru dr. Karach svetuje, da bolnik vztraja pri terapiji, navkljub začasni vročici, bolečinam ali drugim simptomom. Hudo bolnim (kot tudi drugim kronično ali akutno obolelim) vsekakor priporočamo predhodni posvet z zdravnikom, v najtežjih primerih pa opravljanje terapije pod nadzorom razumevajočega zdravnika.

Žvrkljanje olja je povsem naravna metoda in ob dosledni uporabi nima negativnih stranskih učinkov.

Treba je biti vztrajen

Ponavadi ozdravitev in izboljšanje počutja sledita že po nekaj dneh uporabe. Včasih je potrebnih nekaj tednov, le v izjemnih primerih pa več mesecev. Terapijo lahko prekinemo, ko začutimo, da se nam je povrnila moč, da sta se vrnila dolžina in kvaliteta spanca, zdrav tek in ko ob jutranjem prebujanju ne zaznamo nikakršnih znamenj utrujenosti.

Sekundarni učinek je znatno izboljšanje spomina. Terapija več ni potrebna.

Dr. Karach predvideva, da lahko ljudje z redno uporabo oljne terapije obrnejo nagnjenost k bolezni v nagnjenost k zdravju. Ko zdravje postane prevladujoče stanje telesa, bi s tem lahko podaljšali povprečno starost tudi do 150 let, kar je dvakrat več kot danes. Z njim strinjajo mnogi drugi strokovnjaki in raziskovalci po svetu.

Povzeto po članku Razstrupljanje telesa s sončničnim oljem, objavljenem v e-reviji Kresnik in raznih virih na internetu.

Vir: e-revija “Kresnik” in Portal “Bodi eko”