Curry
Curry recepti so naravno prežeti z aromatičnimi in ostrimi okusi, kot so kurkuma, kumin, muškatni orešček in kajenska paprika. V Curry lahko dodamo tudi goveje meso, zelenjavo kot so bučke, sladki krompir, gobe… Zaradi že tako močne arome so currey-i odlični recepti, kjer lahko eksperimentiramo z semeni črne kumine!

Špinačna kokosova curry juha z rdečo lečo

[Veganska jed, brez glutena]

Carriy juha polna dobrih sestavin posneta z vrha

Sestavine

– 1/2 skodelice leče
– 1 1/2 skodelice vode
– 4 žlice kokosovega masla
– 400 g malo popečenega paradižnika
– 1 čajna žlička rdeče kari paste (neobvezno)
– 1 čajna žlička čilija v prahu
– 1 čajna žlička koriandra
– 1 čajna žlička črne kumine (namesto navadne kumine)
– 1 čajna žlička kurkume
– Sol, po okusu
– 1/3 vrečke drobnega korenja (korenje za otroke)
– 1/3 vrečke zamrznjene špinače
– Veganska kisla smetana, za okras (slika)

Priprava

1. Vse vrzimo v lonec, razen špinače.

2. Sestavine zavremo in jih nato kuhamo 35 – 45 minut.

3. Ko postaneta korenje in leča mehka, dodajmo špinačo.

4. Jed je pripravljena ko se zamrznjena špinača segreje, sveža pa lepo uleže, izključimo in postrežemo. Okrasimo s kislo smetano.